top of page

KonMari-järjestely edistyy

Edellisen blogikirjoituksen jälkeen olen ollut ahkera ja käynyt läpi paperit, opiskelumateriaalit, piirrustustarvikkeet ja -välineet, askartelutarvikkeet, kauneudenhoitotuotteet ja cd-levyt. Blogikirjoittelun suhteen taas en ole ollut ahkera laisinkaan.

Pääasiassa karsiminen on sujunut hyvin ja jäljelle jääneet tavarat ovat juuri niitä, jotka tuovat minulle iloa. Mutta papereiden ja opintomateriaalien läpikäynti oli niin uuvuttavaa että sen jälkeen unohdin karsimisperiaatteen. Väsyneenä selailin ja karsin askartelutarvikkeita ja piirrustusvälineitä ja -materiaaleja. Jo samana iltana huomasin erheeni; olin lipsahtanut aiemmin käyttämääni karsimisperiaatteeseen, joka on: "voiko tätä vielä käyttää". Tulin säilyttäneeksi aivan liian paljon ties minkälaisia pieniä kartonginpaloja ja muita nippeleitä sillä perusteella että niistä voi vielä askarrella jotain. Sanomattakin selvää etteivät kyseiset tarvikkeet tuo enää iloa. No, tämän osion karsimisen suoritan vielä uudelleen.

Paremmin onnistunut karsintatyö kohdistyi kauneudenhoitotarvikkeisiin ja -tuotteisiin. Aiemmin kauneudenhoitotuotteita oli wc:ssä ja kylpyhuoneessa usealla hyllyllä, vaatehuoneen hyllyllä sekä yöpöydällä ja yöpöydän laatikossa. Karsiminen sujui niin hyvin että pystyin poistamaan pienemmästä wc:stä lisähyllykön, koska kauneudenhoitotarvikkeet mahtuvat nyt hyllyyn. Lisäksi kylpyhuoneeseen jätin vain suihkussa tarvitsemani tuotteet. Nyt yöpöydälläni on vain huulirasva ja vartalovoide.

Alla kuva meikkihyllystä KonMarin jälkeen. Kaikki tuotteet ovat nyt näkyvillä ja helposti saatavilla. Aiemmin ne olivat epämääräisissä kasoissa kannellisessa korissa, josta jouduin kaivelemaan tarvitsemaani tuotetta.

Näiden neljän viikon aikana KonMari-menetelmä on jollain tavalla pyörinyt ajatuksissani lähes koko ajan ja samalla se on jollain tavalla myös laajentunut koskemaan myös muutakin kuin vain tavaroita. Ensimmäisenä materiaalit. Pidän hyvin paljon luonnonmateriaaleista, villasta, pellavasta, puusta. Esimerkiksi vaatteeni ovat suurimmaksi osaksi puuvillaa ja villaa, osassa on hieman elastaania seassa. Vain muutama urheiluvaate on mikrokuitua tai muuta keinokuitua.

Keittiössä taas olen jo jonkin aikaa käyttänyt mieluummin posliinisia tai metallisia astioita ruoan säilytykseen. Kyllä laatikoista löytyy muovirasioita kätevillä vesitiiviillä kansilla, mutta en tykkää käyttää niitä enää. Aika ajoin olen lukenut muovien ftalaateista ja muista aineista jotka mahdollisesti irtoavat ruokaan. Ajatus on nyt kypsynyt ja tavoitteenani on luopua kaikista muovisista astioista. Vielä kun keksisi miten päästä eroon muovipusseista ruuansäilytyksessä. Löytyykö ideoita?

Featured Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page