top of page

KonMari - Siivousinto tarttuu

KonMari-siivous on edennyt vaatteista ja kirjahyllyihin. Vaatekomero on käyty kokonaan läpi. Vaikutuksen huomasin jo perjantaina aamulla kun olin pienessä kiireessä lähdössä junalle ja ystävää tapaamaan. Nappasin vaatehuoneesta ylleni vaatteet noin minuutissa! Normaalisti kokeilen kolmet housut, mekon, pari paitaa ja sitten päädyn tuskastuneena ensimmäisiin housuihin. Tällä kertaa löytyi todella mukava ja juuri sopiva asukokonaisuus, jota en ole koskaan ennen pitänyt.

Alla kuvat vaatehuoneesta karsimisen ja järjestelemisen jälkeen. Ero vanhaan on kyllä suuri. KonMari-metodissa suositellaan säilyttämään vaatteet vetolaatikoissa taiteltuina ja pystyasennossa pinojen sijaan. Vetolaatikostojen puuttuessa sovelsin hieman ja laitoin taitellut vaatteet jonoihin hyllyihin. Koska kuvassa oikealla näkyvissä hyllyissä ei ole varsinaisesti sivuseiniä, oli vaatejonot aseteltava hyllyjärjestelmää kannattelevien metalliputkien väliin. Vaatteiden taakse jäi kaistale tyhjää tilaa, mutta reippaan karsimisen vuoksi tilaa on kaikille vaatteille tarpeeksi.

Kävin samalla läpi myös kausivaatteet (ulkotakkeja, hattuja ja käsineitä lukuunottamatta). Ihmeekseni myös talven neuleet mahtuivat mainiosti vaatehuoneen hyllyille. Aiemmin osa vaatteista oli aina kausisäilytyksessä vaatehuoneen ylimmällä hyllyllä, jonne yltääkseni tarvitsen tuolin. Vaatteiden mahtuminen alemmille hyllyille helpottaa huomattavasti käyttöönottoa, kun sää taas tästä muuttuu syksyisemmäksi.

Ripustettavia vaatteita on edelleen parisenkymmentä. Sain vähennettyä määrää kuitenkin huomattavasti. Aiemminhan koko ripustustanko oli laidasta laitaan täynnä ja vaatteiden ottaminen ja ripustaminen oli hankalaa. Nyt hengareita on sen verran vähän, että sain ne aseteltua noin 45 asteen kulmaan seinään nähden. Siten sain vaatehuoneen kapean käytävän hieman tilavammaksi. Vaatehyllyjä vastapäätä on suuri hyllykkö (70 cm syvä, 230 cm leveä ja 180 cm korkea) jossa on säilytyksessä kaikenlaista ompelutarvikkeista ja imurista maalausvälineisiin ja porakoneeseen. Säilytyshyllyn tavaroita käytetään usein, joten helpompi pääsy hyllylle on oikein hyvä juttu.

Ilokseni huomasin siivousinnon levinneen taloudessamme. Kun olin kasannut kirjani lattialle ja aloittelin karsimista, rakkaani ryhtyi samalla karsimaan omaa kirjavarastoaan. Omasta kirjakasastani karsiutui noin puolet, mikä helpottaa suuresti säilytystä. Aiemmin kirjoja alkoi kirjahyllyn lisäksi kasautua pöydälle, hyllylle, hyllyn päälle kun kirjakaupasta tai antikvariaatista tarttui jotain mukaan. Nyt tavoitteena on pitää kirjat kirjahyllyn sisäpuolella, eikä lojumassa milloin missäkin. Ja järjestetystä hyllystä on helppo löytää juuri se kirja jonka haluan lukea.

Iloa ja valoa päiväänne!

Featured Posts
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page